Naše národní pohádky - kolektív autorov (Členská knižnice, 1982)
Tento zväzok rozprávok so svojou koncepciou zaraďuje k výborom predstavujúcim našu rozprávkovú tvorbu v jej rozmanitosti. Rozprávky v tomto výbore pochádzajú celkom od 12 autorov - Erben, Němcová, Bartoš, Říha, Horák, Kulda ai.