Krčmársky kráľ - Rázus, Martin: 1888-1937 1888-1937 (Hviezdoslavova knižnica, 1990)
Témou tohto románu je alkoholizmus a predovšetkým negatívne prejavy spoločenského diania v Uhorsku. Dielo sa zaraďuje medzi najkritickejšie obrazy poprevratových pomerov u nás...