Krčmársky kráľ - Rázus, Martin: 1888-1937 1888-1937; Petrík, Vladimír: 1929-; Imro, Igor: 1943-; Petrík, Vladimír: 1929- (Bratislava Tatran, 1990)
Témou tohto románu je alkoholizmus a predovšetkým negatívne prejavy spoločenského diania v Uhorsku. Dielo sa zaraďuje medzi najkritickejšie obrazy poprevratových pomerov u nás...
Edičná poznámka. Doslov: Prozaik Martin Rázus (Vladimír Petrík).
Keywords: romány autorské; Rázus, Martin (slovenský básnik tzv. prechodnej generácie, prozaik Slovenskej moderny, bol jedným zo zakladateľov klasickej literatúry pre deti a mládež, esejista, dramatik, publicista, politik a evanjelický kňaz. Brat Márie Rázusovej-Martákovej. Nar. 18.10.1888 Vrbica, v súčastnosti časť Liptovského Mikuláša, Slovensko - 08.08.1937 Brezno, Slovensko); Petrík, Vladimír (slovenský literárny historik a kritik. Pracoval v Ústave slovenskej literatúry SAV. Venoval sa najmä výskumu slovenskej medzivojnovej prózy a prózy po roku 1945. * 01.03.1929 Liptovský Trnovec, Slovensko -); historické romány; sociálne romány; dedinské prostredie; próza; slovenská literatúra - texty; Uhorsko; Uhorsko; Horehronie - oblasť (Slovensko); pre čitateľov od 11 rokov; Horehronie - oblasť (Slovensko); Imro, Igor (slovenský grafik, ilustrátor, fotograf. * 01.12.1943 Banská Bystrica, Slovensko -)