Na muške prezident - Brož, Ivan: 1938-2012; David, Vojtech; archív autora; Kučera, Petr: 1978-; Kennedy, John Fitzgerald: 1917-1963 (Ottovo nakladatelství Praha, 2004)
Iba niekoľko hodín pred dallaským atentátom vyhlásil John Fitzgerald Kennedy, že nikdo, ani tajná služba, nemôžu urobiť nič pre záchranu prezidentovho života, ak ho chce niekto skutočne zavraždiť.
Pokúsme sa teda poodhaliť rúško tajomstva zakrývajúce tvár toho, kto vtedy v Dallase stlačil spúšť
-Prečo musel zomrieť J. F. Kennedy?
-Existovali obavy o prezidentovu bezpečnosť pred cestou do Dallasu?
-Bol Lee Harvey Osvald jediným strelcom?
-Prečo vraždil Jack Ruby?
-Warrenova komisia: dymová clona alebo snaha vyriešiť vraždu?
-Prečo štátny zástupca Jim Garrison znovu otvoril vyšetrovanie?
-Bol atentát na Kennedyho sprisahaním a kto boli hlavní aktéri?
-Aký osud stihol nepohodlných svedkov?
Biografia. Register.
Keywords: politika vnútorná; biografie; žívotopisy; Kennedy, John Fitzgerald (bol americký politik a štátnik. Od roku 1961 bol 35. prezident Spojených štátov, v roku 1963 bol zavraždený, ako štvrtý americký prezident v histórii. * 29.05.1917 Brookline, Massachusetts, USA - 22.11.1963 Dallas, Texas, USA); Spojené štáty americké; osobnosti politické; prezidenti americkí; 35. prezident americký; vraždy politické; špionáže americké; Spojené štáty americké; faktografická literatúra