Dejiny umenia 10 : (Historia del arte, tomo 10) - Pijoan, José: 1880-1963; Borrás, María Luisa: 1931-2010; kolektív autorov (Tatran, 1986)
Desiaty zväzok Pijoanových Dejín umenia zahŕňa prehľad umelckého vývoja od najstarších čias až po sedemdesiate roky 20. storočia. V ôsmich samostatných kapitolách podáva zložitý obraz hlavných tendencií, zoskupení a osobností charakterizujúcich západné umenie 20. storočia.