Výpravy za pravekým umením : (Výpravy za pravěkým uměním) - Kšica, Miroslav: 1920- (Svetom, 1984)
O pravekých kresbách, maľbách a rytinách na skalách západnej Európy, Afriky, či Austrálie sa už napísali stovky kníh. Menej známe sú však prejavy tohto umenia nájdené v rôznych častiach bývalého Sovietskeho zväzu, pritom množstvom nálezísk patrí táto oblasť k najbohatším na svete. Kniha obsahuje množstvo fotografického materiálu. Postopách praveku cez severnú, južnú, západnú a východnú Sibír a cez strednú Áziu.