Prehistorické a primitívne umenie: Jaskynné maľby, keramika, totemy, masky, šperky : (Prehistoric and Primitive Man) - Lommel, Andreas: 1912-2005 (Umenie sveta, 1972)
Veľká publikácia, v ktorej autor dešifruje zmysel čudných znakov a symbolov, záhadných bôžikov a mnohých praktík, s ktorými sa stretávame pri rôznych kmeňoch a kultúrach v rôznych obdobiach. Sprevádza nás všetkými svetadielmi a pomáha pochopiť záhadu dejín (jaskynné maľby, keramika, totemy, masky, šperky, 210 reprodukcií, 103 farebných)...