Ranokresťanské a byzantské umenie : (The Early Christian and Byzantine World) - Lassus, Jean: 1807-1857 (Umenie sveta, 1971)
Autor osvetľuje v obsažnej štúdií jedinečné dejiny ranokresťanského umenia a umenia byzantskej kultúrnej oblasti. Text dopĺňa 200 prekrásnych reprodukcií z toho 117 farebných. Autor s vynikajúcou znalosťou matérie analyzuje vplyv stavebnej aktivity cisára Konštantína v Itálii aj v Svätej zemi...