Priateľ lesa: Príručka mladého skauta - Kayser, Renée; Blahová, Anna: 1949-; Petríková, Ľubica; Jónová, Rút; Ballouhey, Pierre; Alibert, Eric; Appell-Mertigny, Hélene; Caumont, Alban; Samson, Pierre; Jouannigot, Loic (Martin Osveta, 1993)
Chceš sa naučiť spoznávať hmyzm, stromy, vytýčiť si trasu výletu a predpovedať počasie? Chceš vedieť, ako si možno pripraviť prístrešok alebo plť, pripraviť mäso na ražni, urobiť zbierka kameňov, zhotoviť pekný lampión? Chceš sa naučiť zbierať huby či lesné plodiny, pozorovať hviezdy, chovať žubrienky, ľahko sa pohybovať po hlbokom snehu?
Ak áno, potom je táto knižka napísaná práve pre teba a určite sa stane tvojím nerozlučným priateľom.
Obsah: Výstroj. Bicykel. Prieskum. Astronómia. Predpoveď počasia. Stromy. vtáky. Huby. Ryby. Lesné plody. Hmyz. Horniny a skameneliny. Cicavce. Kvety a trávy. Plazy a obojživelníky. Prístrešky. Ohniská a varenie. Majstrovanie. Pri rieke. Na snehu. Šitie. Prvá pomoc. Register. Slová, ktoré možno nepoznáš.
Keywords: príroda; životné prostredie; ochrana prírody; zvieratá; rastliny; skauting