Priateľ lesa: Príručka mladého skauta : (Copain des bois: Le guide des petits trappeurs) - Kayser, Renée (Osveta, 1995)
Chceš sa naučiť spoznávať hmyzm, stromy, vytýčiť si trasu výletu a predpovedať počasie? Chceš vedieť, ako si možno pripraviť prístrešok alebo plť, pripraviť mäso na ražni, urobiť zbierka kameňov, zhotoviť pekný lampión? Chceš sa naučiť zbierať huby či lesné plodiny, pozorovať hviezdy, chovať žubrienky, ľahko sa pohybovať po hlbokom snehu?