Stretnutie s Barsaloi 3. časť: Ďalšie osudy Bielej Masajky : (Wiwdwrsehen in Barsaloi) - Hofmann, Corinne: 1960- (Obzor, 2007)
Už štrnásť rokov uplynulo odvtedy, ako Corinne s poldruharočnou dcérkou Napirai utiekla z Kene späť do Švajčiarska. V rodnej vlasti získala odpovedajúce postavenie, ale na svoj druhý domov, v ktorom prežila strastiplné, no napriek tomu čarovné štyri roky, nemôže zabudnúť. A nakoniec sa rozhodne Keňu znova navštíviť. Po dodatočnom zlegalizovaní rozvodu i na úradoch v Nairobi sa jej otvára cesta do minulosti. Teší sa predovšetkým na stretnutie s rodinou, i keď sa trochu obáva reakcií Lketingu. Svoj príchod oznámi bývalému švagrovi Jamesovi, s ktorým po celý čas udržiava písomný styk, a ten ju uistí, že jej africká rodina ju s radosťou očakáva. Po prílete do Kene Corinne navštevuje známe miesta. Sprevádza ju nakladateľ jej dvoch kníh a fotograf, ktorý má celú akciu zdokumentovať. Obyvatelia Barsaloia jej pripravia oslavu na privítanie a postupne sa stretáva s niekdajšími priateľmi, s otcom misionárom, ktorý jej v ťažkých časoch často pomáhal, no predovšetkým s bývalou svokrou...