Umění středověku: Encyklopedie 2 : (Ľ Art et lĺ Homme)(Art and Mankind) - Huyghe, René: 1906-1997; kolektív autorov (Světové dějiny: Umění a lidstvo, Larousse, 1969)
Tento bohatě dokumentovaný, obsáhlý a Vědecky hodnotný svazek nám pomáha pochopit umění období, které má v dějinách naši kultury základní význam.