Islámské umění : (Landmarks of the World's Art: The World of Islam) - Grube, Ernst J.: 1932-2011 (Umění světa, 1973)
Uměleckohistorická práce o hlavních vývojových tendencích islámského umění, vyrůstajícího z předislámských tradic podrobených zemí a z arabských, perských a tureckých prvků, demonstruje bohatství a rozmanitost jeho projevůvarchitektuře, malířství, keramice, kovu, řezbě, kobercích aj. Látka je rozčleněna podle jednotlivých dynastií, jež ovládaly části původně jednotné muslimské říše.