Plynutie - Baričák, Pavel Hirax: 1971-; Khackimullin, Dergej; Baričák, Pavel Hirax: 1971- (HladoHlas Group Martin, 2013)
Ako je už u Hiraxa známe, nevsádza na silný príbeh, ale o to viac ide do hĺbky duší hlavných hrdinov.
Dokopy sa v tejto knihe nestane vlastne nič, a pritom tak veľa vo vnútrach ľudí... Jeden človek zoberie dlažobnú kocku a pošle ňou iného človeka do kómy. Unesie láska dvoch mladých ľudí tento hrozný čin? Rozdelí ich to, alebo naučí životom len tak plynúť?
"Plynutie je kľúč k vyrovnanému a šťastnému životu," radí priateľ Dano hlavným hrdinom. Sám totiž doma zažíva neharmonické manželstvo plné zbytočných hádok a sporov. No miesto toho, aby sa bez rozmyslu rozviedol, ako mu to vo veľkej miere radí a ukazuje okolie, začína hľadať súvislosti, problém si váži a začína ho riešiť. Kým sa mu to podarí, zdokonaľuje sa v plynutí...
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; psychologické romány; Baričák, Pavel Hirax (slovenský spisovateľ, undergroundový prozaik, poet, hudobník, fotograf, cestovateľ. 6 rokov pracoval v rádiu Rebeca, od zvukára až po technického riaditeľa. Žije v Martine. Založil knižné vydavateľstvo HladoHlas.* 19.08.1971 v Ostrave, Česko -); filozofické romány; rodinné prostredie; rodinné vzťahy; próza; slovenská literatúra - texty; motivačná literatúra