Islamské umenie : (The World of Islam: Landmarks of the World's Art) - Grube, Ernst J.: 1932-2011 (Umenie sveta, 1973)
V tejto publikácii nás dr. Grube oboznamuje s islamským svetom a jeho umením. Na bohatom ilustračnom materiáli môžeme obdivovať monumentálne mešity a paláce, štíhle minarety, prekrásne miniatúry a fascinujúce orientálne koberce...