Cesta na kozmodróm - Golovanov, Jaroslav Kirillovič: 1932-2003 (Mladé letá, 1987)
Autor sleduje úsilie ľudí lietať od najstarších čias až po let prvého kozmonauta sveta Jurija Gagarina. Autor sa nielen dobre poznal s Gagarinom, so Sergejom Koroľovom, hlavným konštruktérom sovietskej raketovej techniky, ako aj s ďalšími kozmonautmi. Svet kozmických výskumov i letov je mu preto blízky a tak môže o ňom rozprávať tak zapálene a zasvätene ako práve v tejto knihe...