Perry Mason 1: Prípad námesačníkovej netere. Prípad chromého kanárika. Prípad s hracími kockami - Gardner, Erle Stanley: 1889-1970 (Zelená knižnica, 1971)
Tri detektívky, ktoré spájajú postavy advokáta Perryho Masona, jeho sekretárky Delly a súkromného detektíva Paula. V prvom prípade Ednu trápia nevšedné starosti. Jej strýko Kent trpí námesačnosťou a vtedy vraj máva vražedné chúťky. Navyše, chce sa znova oženiť. Jeho bývalá manželka, ako aj podozrivý obchodný partner pokladajú svoje záujmy za ohrozené a podnikajú riskantné kroky proti nemu. Závisí od obhajcu Masona ako, a či vôbec, sa mu podarí dokázať nevinu svojho klienta... V Prípad chromého kanárika sa Mason výnimočne ujme zastupovania ženy v rozvodovom konaní, pretože ho upútal kanárik, ktorého priniesla. Čoskoro je jeho mandantka obvinená z vraždy svojho manžela. Dôležitým v celom prípade je práve kanárik, vďaka ktorému sa Masonovi podarí získať potrebný dôkaz a usvedčiť skutočného vraha. V Prípade s hracími kockami sa príbuzný bohatého muža usilujú získať jeho peniaze.