Rozhovory o novej imunológii - Petrov, Rem Viktorovič: 1930- (Periskop, 1979)
Imunitný systém nášho organizmu nesúvisí iba s ochranou proti infekčným chorobám a v novšom období s transpláciou tkanív a organizmov. Jeho poruchy majú priamy vzťah k vzniku takých komplikácií, ako je hemolýza, reumatická horúčka a rôzne druhy alergií, imunológovia budú mať rozhodujúci podiel na ich liečení.