Chrám Matky božej v Paríži 2 : (Notre-Dame de Paris) - Hugo, Victor: 1802-1885 (Čítanie študujúcej mládeže, 1978)
Pokračovanie prvého diela známeho autora Victora Huga. Do jadra historického románu vstupuje ľud, parížska chudoba, ešte neuvedomelá, ale živelne sa búriaca a trhajúca okovy cirkevnej tyranie. Román iste upúta čitateľa svojou dramatickosťou, dejom plným neočakávaných zvratov a najrozmanitejších prekvapení.