Heroické etudy pre kone - Šikula, Vincent: 1936-2001 1936- (Nová próza, 1987)
Šikulova knižka poviedok a noviel Heroické eduty pre kone zaujme čitateľa okrem iného iste aj tým, že sa autor stále pevne drží svojej témy, výrazne naznačenej už svojim vstupom do literatúry pred dvadsiatimi piatimi rokmi, no zároveň ju nielen varuje, ale aj obohacuje.