Slovenská bryndza a jedlá s bryndzou - Selecký, Ján: 1928- (Pressgroup, 2008)
Originálnym výrobkom, do ktorého sa v 20. storočí plnila jedinečná slovenská bryndza, boli malé drevené súdky, nazývané geletky. S etiketou pastiera v kroji boli najmä v 60. a 70. rokoch uplynulého storočia ľahko rozpoznateľné a vo viackilogramových baleniach sa dostávali nielen na domáci, ale aj zahraničný trh.