Povetrie a iné prózy - Šikula, Vincent: 1936-2001 1936- (Slovenský spisovateľ, 1986)
V knihe poviedok Povetrie sa upevňujú typické znaky autorovho rukopisu: dôvera v prostredie, prírodu, vidiek, v drobných nenápadných ľudí, plachých, málovravných ale optimistických a múdrych.