Strieborný vietor: Telo - Šrámek, Fráňa: 1877-1952 (Čitateľské stupne, 1982)
Strieborný vietor je symbol čistej nepoškvrnenej lásky k životu, vyjadruje citový a zmyslový život generácie na prelome storočia a rokov po prvej svetovej vojne, nie v dekadentnom úniku do snov, ale v oslave plného využitia ľudského pozemského šťastia. Ďalej kniha obsahuje prózu Telo...