Žiť, hoci aj na kolenách - Vacek, Jiří: 1947-; Laščáková, Ľubica; Mazár, Jozef; Brož, Robert: 1939-2011 (Žilina Knižné centrum S.l. Závislosť, 1994)
Dráma muža, ktorý prežil peklo na zemi - závislosť na drogách.
Vysvetlivky Špeciálnych termínov. Doslov (Jozef Mazár).
Keywords: romány autorské; autobiografické romány; psychologické romány; drogy (beletria); skutočné príbehy; próza; česká literatúra - texty; Vacek, Jiří (český spisovateľ. * 1947 v Jindřichovom Hradci, Česko -); Brož, Robert (bol slovenský typograf, ilustrátor, dizajnér a knižný grafik. Je autorom mnohých plagátov a ex libris. Pôsobil vo vydavateľstvách Osveta a Neografia v Martine. Viackrát prevzal cenu dizajnér najkrajšej knihy roka v rámci Československa aj samostatného Slovenska. *1939 Čelákovice, pri Prahe, Česko - 23.11.2011 v Banskej Bystrici, pochovaný je v Martine, Slovensko)