Výtvarná výchova v 1. a 2. ročník pedagogickej školy - Bartko, Ján: 1948-; Bradová, Zuzana; Kocůrková, Jana (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1984)
Kniha sa zaoberá rozličnými stránkami výtvarného umenia. Jeho významom v živote človeka a spoločnosti, obsahom, teda tým, čím sa nám prihovára, formou, prostredníctvom ktorej vnímame obsah výtvarného diela, a to vždy v konfrontácii s jeho vývinom v jednotlivých historických epochách.