Výtvarná výchova v 3. a 4. ročníku ZŠ: Metodická príručka - Macko, Anton: 1912-2005; Nevřelová, Otília: 1938- (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1979)
Publikácia rozoberá výtvarnú výchovu v 3. a 4. ročníku základnej školy zo spoločensko-pedagogického hľadiska. Súčasné požiadavky spoločnosti nástojčivo vyžadujú výtvarno-estetický kultivovať mladého človeka. Preto sa výtvarná výchova zo spoločensko-pedagogického hľadiska zameriava predovšetkým na výchovu estetickej citlivosti, ┤estetického osvojovania┤ prostriedkami umenia a mimoumeleckého estetična (krása prírody, krásy predmetov vytvorených človekom a krása života) a prostriedkami vlastnej tvorivej činnosti.