Posledné nahé lásky: Poézia : (Derniere amour nu) - Prévert, Jacques: 1900-1977 (Malá edícia svetových autorov, 1982)
Jacques Prévert chápal básnické slovo ako posolstvo prostého života. Jeho poézia má spontánny a často i improvizačný charakter, je programovo antiintelektuálna a antiliterárna. Je v nej hlboká ľudová múdrosť, ktorú nemožno nahradiť ani tým najnáročnejším programom či artistným experimentom. Je to múdrosť možno nehľadaná, ale isto nájdená. Tento výber z poézie autora sa sústreďuje na básne z posledných rokov jeho života.