Posledné nahé lásky: Poézia (Derniere amour nu) - Prévert, Jacques: 1900-1977; Reisel, Vladimír: 1919-2007 1919-; Tomčík, Miloš: 1922-2009 1922-; Rostoka, Vladislav: 1948-; Reisel, Vladimír: 1919-2007 1919-; Buzássy, Ján: 1935- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1982)
Jacques Prévert chápal básnické slovo ako posolstvo prostého života. Jeho poézia má spontánny a často i improvizačný charakter, je programovo antiintelektuálna a antiliterárna. Je v nej hlboká ľudová múdrosť, ktorú nemožno nahradiť ani tým najnáročnejším programom či artistným experimentom. Je to múdrosť možno nehľadaná, ale isto nájdená. Tento výber z poézie autora sa sústreďuje na básne z posledných rokov jeho života.
Výber z obsahu: Paberky. Veci a iné. Veľký bál jari. Stromy. Doslov: Básnik životnej adorancie (Miloš Tomčík).
Keywords: Prévert, Jacques (francúzsky básnik, scenárista, režisér a výtvarník. Prevažnú časť svojho života prežil v Paríži. Zomrel na následky rakoviny pľúc. * 04.02.1900 Neuilly-sur-Seine, Francúzsko - 11.04.1977 Omonville-la-Petite v departemente la Manche, Francúzsko); básne autorské; spoločenské básne; lyrické básne; poézia; francúzska literatúra - texty; Reisel, Vladimír (bol slovenský básnik, prekladateľ, esejista, publicista, československý diplomat a predstaviteľ nadrealiumu. * 19.01.1919 Brodzany, Slovensko - 01.09.2007 Bratislava, Slovensko); Tomčík, Miloš (slovenský literárny vedec, kritik, analytik, 19.9.1922 Liptovský Mikuláš-Ploštín - 15.10.2009 Bratislava); Rostoka, Vladislav, maďarský Laszlo Rostocku (maďarskoý grafik, plagátov, typograf. Maďarská akadémia výtvarných umení Fakulta výtvarných umení. Nar. 18.05.1948 Köbölkút, Československo -); Buzássy, Ján (slovenský básnik a prekladateľ. * 10.04.1935 Kočovce, Slovensko -)