Plná čaša: Druhý diel Smädného milenca. Skoro ako román jedného života - Plávka, Andrej: 1907-1982 (Slovenský spisovateľ, 1976)
Kniha memoárov slovenského autora, vyznačuje sa pestrosťou materiálu a rozprávačskou schopnosťou. Autor komentuje svoj život raz úsmevne, inokedy vážne a hlbavo.