Horúca cesta - Podhradský, Ján: 1931- (Obzor, 1974)
Je bohatou zbierkou objavných žurnalistických sond do duše ľudí, pripravujúcich alebo na vlastných pleciach nesúcich náš socialistický dnešok. Navyše je čitateľsky živou prehliadkou tvorivých a žánrových možností soc. žurnalistiky.