Niet ďalej cesty - Pohronský, Ján: 1908-1995 (Osveta, 1975)
Príbeh slovenského paholka, ktorý sa prebíja životom a hľadá lásku a šťastie, kým nepríde k medzníku, čo mu nedovoľuje ďalej kráčať, žiť ani myslieť, nie ďalej cesty...