Niet ďalej cesty - Pohronský, Ján: 1908-1995; Hrabovský, Tibor; Kadlečíková, Iva: 1938- (Martin Osveta, 1975)
Príbeh slovenského paholka, ktorý sa prebíja životom a hľadá lásku a šťastie, kým nepríde k medzníku, čo mu nedovoľuje ďalej kráčať, žiť ani myslieť, nie ďalej cesty...
Keywords: Pohronský, Ján, vlastným menom Ján Pemer (bol spisovateľ pre deti a mládež, prozaik, právnik. * 02.07.1908 Brezno, Slovensko - 23.09.1995 Žilina, Slovensko); romány autorské; realistické romány; romány o láske; próza; slovenská literatúra - texty; Kadlečíková, Iva (slovenská redaktorka. Pracovala ako redaktorka v Krajskom vydavateľstve v Košiciach, neskôr vo vydavateľstve Osveta v Martine. Od roku 1977 žije v Pukanci s manželom Ivanom Kadlečíkom, spisovateľom. Publikovala v časopisoch (Slovenské pohľady, Slovenská literatúra, Fragment, Romboid, Slovenské rozhľady v Prahe, regionálne noviny) glosy, recenzie, bibliografické a faktografické práce. * 17.03.1938 Martin, Slovensko -)