Celkom slušná kapela - Sever, Peter: 1924-2004 (Nová próza, 1989)
V románe približuje autor atmosféru povstaleckých týždňov v stredoslovenskom meste a zachytáva najmä udalosti, ktoré nasledovali po potlačení Povstania. Dej sa sústreďuje predovšetkým na osudy piatich členov študentskej kapely, ktorí majú svoje lásky, túžby i trápenia, no všetci sa chcú realizovať a naplno žiť v období plnom neistoty a nebezpečenstva...