Návraty z neskutočna - Schwartz, Jozef Viktor: 1925-1981; Štubňa, Ivan: 1926-1994; Chrasteková, Libuša (Martin Osveta, 1984)
Kniha obsahuje viacero sci-fi poviedok. Ro a Ma evokuje čudný svet budúcnosti, v ktorom ľudia už nevedia, čo je láska, umenie, ale aj monogamia, Zamatový hlas ľ poviedka s prvkami hororu. Varuje pred zneužitím počítačov a práva vedca experimentovať s ľuďmi. Súmrak a svitanie ľ obraz sveta, v ktorom sa prestanú rodiť deti...
Ilustr. na rozlož. tit. liste.
Keywords: poviedky autorské; vedecko-fantastické poviedky; sci-fi; próza; slovenská literatúra - texty; Schwartz, Jozef Viktor, pseudonym: Karol Smrečanský (slovenský lekár, spisovateľ. Autor vedecko-fantastickej literatúry, autobiografickej novely a poviedok. * 19.03.1925 Banská Bystrica, Slovensko - 12.09.1981 Lenartovce, Slovensko); Štubňa, Ivan (bol grafik, výtvarník, výtvarný redaktor. * 06.06.1926 Hiadeľ, Slovensko - 20.05.1994 Martin, Slovensko)