Krv - Sloboda, Rudolf: 1938-1995; Prokešová, Viera: 1957-2008 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1991)
V románe Krv autor na pozadí spomienok z predchádzajúcich rokov života zobrazil udalosti, ktoré viedli k spoločenskému zvratu v novembri 1989. Román, tak ako všetky Slobodove diela, je vo svojej podstate postavený na jeho vlastných zážitkoch a životných skúsenostiach. Výraznou črtou jeho prozaickej tvorby je charakteristický rozprávačský štýl. Základné motívy diela sú vystavané na láske, žiarlivosti, erotike, sexuálnych vzťahoch, ale i osamelosti a hľadaní zmyslu života.
Mimo edície. Vyd. s finančným prispením ITN - spoločnosti s r.o. so zahraničnou kapitálovou účasťou.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; r. 1989; spomienky; romány o láske; próza; slovenská literatúra - texty; Sloboda, Rudolf (bol slovenský prozaik, básnik, dramatik, scenárista a autor literatúry pre deti a mládež. Nar. 16.04.1938 Devínska Nová Ves, Slovensko - 06.10.1995 Devínska Nová Ves, Slovensko); Prokešová, Viera (bola slovenská poétka, prekladateľka. Autorkine básne boli preložené do viacerých jazykov a publikované v časopisoch a zahraničných antológiách - okrem iného v Nemecku, Bulharsku a Francúzsku. * 02.08.1957 Bratislava, Slovensko - 31.12.2008 Bratislava, Slovensko)