Jedovaté roky - Topoľská, Mária: 1909-2005 (Klenoty, 1966)
Rozsahom skromné dielo záslužilej umelkyne Márie Topolskej sa nedotýka života okrajovom ale zaznieva v súhlase s najlepšími tradíciami našej literatúry. Práve preto si zaslúži, aby sme sa k nemu vracali, overovali si jeho životnosť a pôsobivosť.