Egyptská kniha mrtvých - Lexa, František: 1876-1960 (Živá díla minulosti, 1995)
Prvá časť knihy sa zaoberá Knihou mŕtvych ako takú, jej históriou, vývojom textov pyramíd, textov truhiel a tiež vysvetľuje rôzne pojmy obsiahnuté v kapitolách. Druhá časť sa zaoberá preklady. Môžete si tak prečítať niekoľko známych kapitol z Knihy mŕtvych, preklady textov z hrobiek egyptských veľmožov a tiež niekoľko oslavných hymnov na rôzne bohmi.