Bella a Sebastián : (Belle et Sébastien) - Vanier, Nicolas: 1962-; Aubry, Cécile: 1928-2010 (Albatros, 2014)
Píše sa rok 1943, vo svete zúri druhá svetová vojna. Do dediny uprostred Álp prinášajú nemecké vojenské oddiely vládu strachu. Napriek tomu sa niektorí ľudia rozhodnú postaviť sa zlu na odpor. V tom istom čase sa celá dedina spája proti Belle, veľkému a mocnému ovčiarskemu psovi, ktorý sa túla po alpských pastvinách. Sebastián, chlapec z hôr, si zaumieni, že ju zachráni a že Bella, divoká a osamelá ako on, bude jeho priateľkou. Podarí sa však Sebastiánovi zvíťaziť nad predsudkami horalov?