Bella a Sebastián (Belle et Sébastien) - Vanier, Nicolas: 1962-; Aubry, Cécile: 1928-2010; Pauliny-Danielisová, Mariana: 1947-; Kyšková, Barbora: 1954-; Shatat, Karim; Brathová, Annamária (Albatros Praha, 2014)
Píše sa rok 1943, vo svete zúri druhá svetová vojna. Do dediny uprostred Álp prinášajú nemecké vojenské oddiely vládu strachu. Napriek tomu sa niektorí ľudia rozhodnú postaviť sa zlu na odpor. V tom istom čase sa celá dedina spája proti Belle, veľkému a mocnému ovčiarskemu psovi, ktorý sa túla po alpských pastvinách. Sebastián, chlapec z hôr, si zaumieni, že ju zachráni a že Bella, divoká a osamelá ako on, bude jeho priateľkou. Podarí sa však Sebastiánovi zvíťaziť nad predsudkami horalov?
Podľa románu Cérile Aubryovej. Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: Aubry, Cécile, vlast. menom Anne-José Madeleine Henriette Benard (bola francúzska filmová herečka, spisovateľka, televízna scénáristka a režisérka. * 03.08.1928 Paríž, Francúzsko - 19.07.2010 Dourdan, Francúzsko); romány autorské; dobrodružné romány; chlapčenské romány; romány o deťoch; romány o zvieratách; psy; druhá svetová vojna (beletria); Židia; sfilmované romány; próza; francúzska literatúra - texty; Vanier, Nicolas (francúzsky dobrodružný, spisovateľ a filmár. * 05.05.1962 Senegal, Senegalská republika, Afrika -); Kyšková, Barbora (česká akademická maliarka, výtvarníčka, grafička a ilustrátorka. * 02.05.1954 v Prahe, Česko -); Alpy (najvyššie pohorie Európy); Alpy (najvyššie pohorie Európy); pre čitateľov od 9 rokov