Zelená krv: Spomienky hájnikovho syna - Urban, Milo: 1904-1982 (Memoáre, 1970)
Zaujímavo napísané spomienky Mila Urbana, spisovateľa zo vzdoru, na svoje detstvo a s ním spojené pestvá, školu, babču, no najmä otca, ktorému priezvisko sa z Urbaníka skomolilo na Urbana, a predovšetkým na čas strávený v hájovni.