Líška na sklonku leta: Levy benátske - Valček, Peter: 1955- 1955- (Mladá tvorba, 1987)
Prebudil som sa v malej verande, kde svietilo slnko zo záhrady a vietor pohyboval závesmi. Bola zariadená starým koženým nábytkom, solídne prútené kreslá ticho vŕzgali, keď si do nich človek sadal, na stenách...