Líška na sklonku leta: Levy benátske - Valček, Peter: 1955- 1955-; Piačka, Igor: 1962-; Gális, Jozef: 1939- (Bratislava Smena, 1987)
Prebudil som sa v malej verande, kde svietilo slnko zo záhrady a vietor pohyboval závesmi. Bola zariadená starým koženým nábytkom, solídne prútené kreslá ticho vŕzgali, keď si do nich človek sadal, na stenách...
Líška na sklonku leta.Levy benátske.Ilustr. na front.
Keywords: novely autorské; spoločenské novely; psychologické novely; próza; slovenská literatúra - texty; Valček, Peter (slovenský spisovateľ, literárny historik, esejista, autor literatúry fakru, scénárista, dramatik. * 08.03.1955 v Bratislave, Slovensko -); Piačka, Igor (český akademický maliar, grafik, knižný ilustrátor. Žije a tvorí v Pezinku. * 1962 Třebíč, Česko -); Šikula, Bystrík (slovenský spisovateľ, literárny kritik. Píše kratšie prozaické útvary, spolupracuje s rozhlasom a televíziou. * 20.09.1956 Podbrezová, Slovensko -)