Orgie bez Tibéria: alebo z geniálnych omylov profesora Hammstadta - Valo, Peter: 1948- (Nová próza, 1989)
V tejto knihe poviedok, parodizujúcich dnes módnu sci-fi literatúru, zostáva autor verný svojmu satirickému naturelu, obracia ho však proti bezduchému chápaniu vedeckého pokroku a jeho používaniu proti človeku...