Sklené oko a Lili Marlen - Váh, Juraj: 1925-1976 (Nová próza, 1978)
Vojnový román, ktorý sa tematicky viaže na vypuknutie SNP v jednom z väčších stredoslovenských miest. Spomenuté mesto sa neudržalo presile a padlo, zasiahla ho vlna fašistického teroru.....