Sklené oko a Lili Marlen - Váh, Juraj: 1925-1976; Rostoka, Vladislav: 1948- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1978)
Vojnový román, ktorý sa tematicky viaže na vypuknutie SNP v jednom z väčších stredoslovenských miest. Spomenuté mesto sa neudržalo presile a padlo, zasiahla ho vlna fašistického teroru.....
Rozlož. tit. list.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; vojnové romány; Slovenské národné povstanie (beletria); próza; Váh, Juraj, vlastným menom Henrich Herzog. Pseudonym: Chleb, Ján Krimlák, Milan Sloboda, Milan Varínsky (bol slovenský dramatik, prozaik, prekladateľ. Posmrtne vyšiel román s vojnovou tematikou a zbierka rozhlasových noviel. Divadelné kritiky a recenzie uverejňoval v novinách a kultúrnych časopisoch. * 29.08.1925 Žilina, Slovensko - 03.10.1976 Žilina, Slovensko); slovenská literatúra - texty; Rostoka, Vladislav, maďarský Laszlo Rostocku (maďarskoý grafik, plagátov, typograf. Maďarská akadémia výtvarných umení Fakulta výtvarných umení. Nar. 18.05.1948 Köbölkút, Československo -); Ballek, Ladislav (slovenský prozaik, publicista. Pričinil sa o renesanciu realizmu v slovenskéj literatúre po 1968 s podobou metaforickej morality. * 02.04.1941 Terany, Slovensko - 15.04.2014 Bratislava, Slovensko)