Hippokratova prísaha (Ja otvečaju za vsio) - German, Jurij Pavlovič: 1910-1967; Sluková, Marta; Galko, Anton: 1928-; Krišková, Elena: 1927- (Tatran Bratislava, 1970)
Hippokratova prísaha, pomenovaná podľa gréckeho lekára Hippokrata z Kósu, je súbor etických pravidiel pre konanie lekára. Je to text, na ktorý prisahajú budúci lekári. Považuje sa za prvú podstatnú formuláciu lekárskej etiky.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; psychologické romány; German, Jurij Pavlovič (ruský sovietsky spisovateľ. * 1910 Riga, Lotyšsko -1967 Leningrad, dnes Petrohrad, Rusko); Galko, Anton (slovenský výtvarník - maľba, grafický dizajn, expresie moderny a secesie človek a príroda, jej premeny, symbol, metafora. Samostatné a kolektívne výstavy doma i v zahraničí. * 1928 v Šoporni, okres Galanta, Slovensko -); profesijné romány; lekárske prostredie; próza; ruská literatúra - texty