Generálny zázrak: Román nádeje : (Generální zázrak) - Páral, Vladimír: 1932- (Česká knižnica, 1986)
Román Generálny zázrak je fabulačne pútavým rozprávaním o tom, ako si človek v spleti konzumných stereotypov, vlastného egoizmu aj ilúzií zložito hľadá cestu k poznaniu, že zázrak lásky spočíva v schopnosti urobiť šťastnými iných.