Generálny zázrak: Román nádeje (Generální zázrak) - Páral, Vladimír: 1932-; Hermanová-Martinová, Inka: 1954-; Horváth, Peter; Fudala, Gregor; Chmelová-Handzová, Teodora: 1949- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1986)
Román Generálny zázrak je fabulačne pútavým rozprávaním o tom, ako si človek v spleti konzumných stereotypov, vlastného egoizmu aj ilúzií zložito hľadá cestu k poznaniu, že zázrak lásky spočíva v schopnosti urobiť šťastnými iných.
Doslov: Urobiť zázrak.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; egoizmus; ilúzie; Páral, Vladimír, známy aj pod pseudonymom Jan Laban (český prozaik a satirik. Je jedným z najúspešnejších súčasných českých spisovateľov. * 10.08.1932 Praha, Česko -); romány o láske; próza; poézia; česká literatúra - texty