Postavy bez tieňov: Poviedky - Pomajbová, Mária: 1950- (Tising, 2013)
Ak človek nedokáže prijať svetlo, nemôže vrhať ani tieň. Autorkina dôverná znalosť duše človeka v najzložitejších životných situáciach, ako aj zmysel pre vystihnutie mentality postáv a jeho pretlmočenie do realistických príbehov v knihe, čitateľov rozhodne zaujme.