Polnoční bežci : (Půlnoční běžci) - Zapletal, Zdeněk: 1951- (Členská knižnica Pravda, 1989)
Zapletal v Polnočných bežcoch čitateľsky príťažlivo vykresľuje obraz juhomoravského Mestečka s jeho každodennými problémami vlastnými asi každému mestečku či mestu. Hlavné postavy románu Doktor, Barón, Inžinier, Pilot, Šampión, Vedúci predajne nábytku, ale aj ich manželky, partnerky, kolegovia, či známy sa zamotávajú do pavučín pohodlného života, úplatkárstva, manželských nevier. Zapletal nastavuje zrkadlo životnému prakticizmu vo sfére ľúbostnej, rodinnej či profesionálnej, cez individuálne osudy nastoľuje závažné spoločenské spoločenské problémy, ako je rozhodovosť, alkoholizmus, pasivita, morálna otupenosť.